Puratex set

Namjena: čišćenje i održavanje namještaja presvučenog u tkaninu. Primjena kod sjedećih garnitura, auto sjedala, dječjih sjedalica, tapeciranih stolica i slično.

Puratex set sadrži sve što je potrebno za njegu Vaše garniture ili drugog tapeciranog namještaja. Za redovito čišćenje, jednom tjedno mokrom rukavicom prebrisati tkaninu. Mrlje se skidaju pomoću Intenzivnog Čistača (Strong Cleaner). Pomoću sredstva za impregnaciju možete zaštititi Vaš tapecirani namještaj od mrlja kao i spriječiti upijanje vode u tkaninu. Sredstvo za impregnaciju uporabite po potrebi, ili barem jednom godišnje.

U setu je sadržano:
Platnena rukavica
200 ml demineralizirane vode za čišćenje (Cleaning Water)
50 ml jaki čistač (Strong Cleaner)
200 ml sredstvo za impregnaciju  (Protection Spray)
Krpica
Spužva

Uputstvo za uporabu:
Redovito čišćenje: Usisavačem prvo usisajte površinu. Koristite za to predviđene nastavke za usisavač i ne koristite usisavač jači od 500 W. Navucite na ruku priloženu rukavicu i nakvasite je vodom za čišćenje (Cleaning Water). Nakon toga prebrišite čitavu površinu tkanine. Nikada nemojte koristiti običnu vodu iz vodovoda, obzirom da ona nije demineralizirana i najčešće ostavlja mrlje od kamenca. Koristite destiliranu. Intenzitet čišćenja ovisi o intenzitetu korištenja i samim time i zaprljanja. Predlažemo Vam da ovaj postupak ponovite jednom tjedno. Rukavica se može prati u perilici rublja na temperaturi 60° C. Molimo, ne koristite omekšivač za tkaninu.

Redovito održavanje: Da bi spriječili zaprljanje Vašeg namještaja, poželjno je dva puta godišnje koristiti sredstvo za impregnaciju (Protection Spray) nakon osnovnog čišćenja. Prije uporabe protresti bočicu. Nanesite  sredstvo na površinu tanko i ravnomjerno sa udaljenosti od cca 30 cm  i nakon toga ga spužvom ili krpicom ravnomjerno utrljajte u tkaninu. Kod nanošenja bočicu držite uspravno. Ostaviti da se osuši. Impregnacija je završena 24 sata nakon nanosa sredstva.

Skidanje mrlja: Natopite jaki čistač (Strong Cleaner) na krpu i trljajte uprljanu površinu sa vanjske strane prema unutarnjoj. Čistiti uvijek na većoj površini nego što je sama mrlja. Nakon toga prebrisati rukavicom i vodom za čišćenje (Cleaning Water). Ostaviti da se osuši i zaštititi nanošenjem zaštitnog impregnacijskog sredstva (Protection Spray).

Praktičnu primjenu pogledajte na priloženoj snimci:
https://youtu.be/Uf4gQo24j2g

PURATEX® čistilo  za mikrotkaninu

PURATEX® Cleaning Set for mikrofibres,  savršeno je prilagođen za čišćenje svih namještaja od mikrotkanine (mikrofibre).

Ovim sredstvom za čišćenje lako se uklanjaju otpadne tvari, čak i masne mrlje. Također prikladno za uklanjanje tragova  uzrokovanih nepravilnim sredstvima za čišćenje.

Upute za uporabu:

Prije uporabe dobro protresite bocu i okrenite glavu za prskanje na “sprej”. Naprskati čistač na meku krpu i zamotajte krpu oko četke. Testirajte na skrivenom području.

Očistite zaprljano područje laganim kružnim pokretima od šavova do šavova

Za jače zaprljanje ili starije mrlje stavite mekanu krpu na mrlju i poprskajte čistilo na tkaninu. Zamotajte krpu oko plutene pločice i uklonite mrlju laganim pritiskom pluta i krpe na zaprljanje i kružnim pokretima očistite zaprljanje.

Nakon čišćenja obrišite tretirano područje čistom, vlažnom krpom od šavova do šavova. Upotrijebite destiliranu voda kako biste izbjegli mrlje od kamenca. Pustite da se dobro osuši.

Nakon čićenja ili preventivno, preporučamo zaštitu tapeciranog namještaja prskanjem PURATEX® sredstvom za zaštitu i impregnaciju (Protection Spray).

Karakteristike:
– dobar učinak čišćenja na masna zaprljanja
– sredstvo za čišćenje na bazi vode
– jednostavno za uporabu

Primjer uporabe pogledajte ovdje:

Puratex Strong Cleaner 250 ml

Nijedan komad namještaja ne koristi se toliko često u svakodnevnom životu kao naš tapecirani namještaj. Ali ne brinite, uz PURATEX® Textile Strong Cleaner tvrdokorne i starije prljavštine mogu se očistiti vrlo dobro i nježno, bez izbjeljivanja.
Pogodno za sve tekstilne presvlake (uključujući vunu), ali ne i za svilu.

Sadržaj: 250 ml PURATEX® intenzivno sredstvo za čišćenje tekstila, 1 krpa

Način primjene, pogledajte u donjem videu: